HP Jet Fusion 3D Printer Özellikler
HP Jet Fusion 3D Printer Özellikler yazımıza göre MJF teknolojisinde püskürtme kafalarının püskürttüğü milyonlarca katkı maddenin 190°C ‘de ısıtılarak birbiri ile birleşmesi sağlanıyor. Malzemenin tanecik boyutuna göre yeni bir katman oluşturarak püskürtme kafalarının püskürttüğü katkı maddeleri tekrar yakılıyor. Bu işlemler sırasında cihazın kapağında yer alan termal kamera ile üretimler sürekli olarak kontrol ediliyor.
SLS teknolojisinde olduğu gibi MJF teknolojisinde de basılan ürünlerin hemen kullanılması gibi mümkün değildir. Normal şartlarda SLS teknolojisindeki gibi üretilen parçalar belirli bir süre soğumaya bırakılır ve parça bitim süreleri baskı dâhil 55 ile 80 saatler arasında değişebilmektedir. HP bu aşamada Fast Cooling sayesinde bu süreleri %90 oranında düşürerek diğer teknolojilere göre 10 kat gibi ciddi hız avantajı elde etmiştir.
HP Fusion Jet 3D 3200 / 4200 modellerinde şimdilik PA12 ve PAH malzemeden üretimler gerçekleştiriyor. Oluşturduğu open platform sayesinde malzeme üreticilerinin geliştirdikleri ham maddeleri HP onaylı sertifikalarını alıp kullanma imkânları sağlanıyor. Bu platform sayesinde ileri yıllarda kullanılan malzeme özelliklerinde çok fazla çeşitliliklerin olması bekleniyor.
HP Jet Fusion 3D Printer Özellikler hakkında ek olarak, SLS üretimindeki gibi HP üretimlerden sonra artan malzemeyi kullanabiliyor. Hatta %100’e varan(HP %80 ini kullanmayı öneriyor) geri dönüşüm materyali kullanılabiliyor. Artan malzeme HP’nin geliştirdiği süreç istasyonlarında insan faktörü olmadan ayıklama ve eşit oranda karıştırmaya imkân sağlıyor. Bu işlemler yapılırken bile cihazın bulunduğu ortamlara malzemeler yayılmıyor.
Üretimlerin mukavemet, yüzey kalitesi ve hassasiyet parametrelerinde diğer teknolojilerin yerini aldığını görebiliriz. MFJ‘de FDM’den beklediğimiz mukavemet, SLA den alınan esneklik ve SLS den alınan yüzey kalitesi ve hassasiyeti tek seferde kullanıcılarına sunuyor.
Üretimler planlanırken datalarda oluşan yüzey bozuklukları ve delikler gibi veri onarım işlerini ekstra bir maliyet ödemeden HP’nin kullanıcılarına hazırladığı özel ara yüz yazılım ile dataları onarabilir, kesebilir ve düzenleyebilirsiniz. İstenirse Autodesk veya Materialise firmasının HP için hazırladığı ücretli ara yüz ile çalışabilir ve cihazlara üretim emirleri gönderebilirsiniz.
Enes Arslan
HP Field Service Engineer