Taga: Endüstriyel Tasarımda Devrim
Yaniv Adir, Taga
Case Study
Taga: J35™ Pro ile Endüstriyel Tasarımda Devrim Yapıyor
Giriş
Endüstriyel tasarım ve tasarım mühendisliği firmaları işlerini sürdürebilme konusunda çok sayıda engelle karşı karşıya kalmaktadır Günümüz dünyasında artan rekabetin yanı sıra müşterileri etkileme, memnun etme ve yenilikçi çözümler sunma ihtiyacı birçok firma üzerinde gereksiz bir baskı oluşturabilmekte. Endüstriyel tasarım, mühendislik planlaması ve UX/UI alanlarında uzmanlaşmış bir üretim mühendisliği şirketi olan Taga, şirket içi bir 3D yazıcı kullanmanın bu firmaların karşılaştığı geleneksel zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olup olmayacağına karar vermek için uygulamalarını J35™ Pro PolyJet™ 3D yazıcı ile test etmeye karar verdi. Taga’da proje yöneticisi olan Yaniv Adir, J35 Pro’yu kullanırken edindiği bazı deneyimleri bizlerle paylaştı.
Zorluklar
Taga, J35 Pro‘yu kullanmadan önce tasarım süreci tamamlandıktan sonra modellerin gönderilmesi ve test edilmesinin son derece uzun zaman aldığını fark etti. Bu sorunlar nedeniyle dış tedarikçilere sınırlı sayıda model gönderilmekte ve bu dış tedarikçilerin güvenilir olduğundan ve kendileri ya da müşterileri tarafından geliştirilen herhangi bir fikri mülkiyet hakkını ihlal etmeyeceğinden emin olmak için son derece dikkatli davranılmaktaydı. Ayrıca, konsept doğrulama testleri sınırlı sayıda model içeriyordu ve modeller her zaman Taga’nın hedeflediği kalite ve hassasiyette olmuyordu. Yaniv bir şeylerin değişmesi gerektiğini fark etti: “İşimi büyütmek ve müşterilere hizmet vermek istiyorsam, bunu yapmanın en iyi yolu, sunduğum ürünü geliştirirken hizmet süresini kısaltmak olmalıydı.” Yaniv Adir, Taga
Çözüm
Taga, tasarımcıları ve mühendisleri için Stratasys J35 Pro’yu kullanmaya karar verdi. Yazıcı çok sayıda avantaj sağladı, ancak Yaniv en büyük avantajın, hem iç hem de dış müşteriler açısından kritik önem taşıyan, hızlı test yapabilme yeteneği olduğunu belirtiyor.
Örneğin, Taga’nın projelerinden biri dronlar için bir güvenlik özelliği içermekteydi. Üründeki zorluk, drone dönüşünü durdurma ve kırılganlığı azaltma yeteneğini sağlayabilmekti. Dönen parçanın yüksek düzeyde esnekliğe sahip olması gerekiyordu ve en iyi sertlik düzeyinin ne olması gerektiğinden emin değillerdi. Bu sorun birden fazla baskı kullanılarak çözüldü. J35 Pro’ya sahip olmadan önce, bu kadar çok baskı yapmak uzun saatler ve sayısız baskı denemesi gerektiriyordu. Bunun yerine, J35 Pro’yu kullanarak farklı sertlik seviyelerine sahip dört farklı numune bastılar ve bu da müşterilerinin konsepti hemen algılamasını ve uygun tasarımı benimsemesini sağladı. Bu sadece uygulanabilir bir ürün sağlamakla kalmadı, aynı zamanda kendilerini farklılaştırmalarına da yardımcı oldu.
Sonuç
Taga, J35 Pro ile çok malzemeli baskıyı uygulamaya geçirebildi. Esnek ve sert malzemelerin kombinasyonu, çeşitli ürün ihtiyaçlarını karşılamak için prototipler tasarlamalarını da sağladı.
Konu hakkında daha fazla bilgi paylaştığımız videoyu izlemek için tıklayınız.
Yaniv Adir, Taga