HP JET FUSION
HP Jet Fusion teknolojisi ile HP, 3B yazıcı sektörüne hızlı bir giriş yapmakla kalmadı tüm süreci ve teknolojiyi değiştirecek hamleler yapmaya devam ediyor. Hp’nin HP Jet Fusion teknolojisi ile meydana çıkmasının amacı sadece 3B yazıcı pazarından pay almak değil pazarın evrilmesini sağlamak gibi görünüyor. Neden diye düşündükçe aklımızdaki cevaplara yetişemiyoruz?
Bunlardan en önemlisi hız faktörü; rakiplerine göre SLS teknolojisinden 10 kat FDM teknolojisinden 25 kat daha hızlı ve daha sağlam bir sistem ortaya koymalarının amacı sanıyoruz ki prototipleri daha hızlı üretmek değil son ürün üretmek.
Bize göre bu düşünceyi destekleyen diğer konu da üretilen malzemenin diğer profesyonel sistemlerin malzemelerinden daha uygun fiyatlı olmasıdır. Ayrıca üretim için kullanılmayan tozların geri dönüşüm oranının yüksek olması da sisteme önemli bir artı katıyor.
Pazarın evrilmesini sağlamak bu kadar da kolay değil ancak bu teknolojinin getirdiği tek yenilik de tabi ki bu değil. 3B yazıcı teknolojisinin en önemli konusu olan malzeme teknolojisi konusunda da yepyeni bir kavram ortaya koyuyor Open Platform ve Voksel.
HP’nin benzersiz Açık Platform yaklaşımı, daha geniş bir uygulama setine hitap etmek, malzeme maliyetlerini düşürmek, performans iyileştirmelerini artırmak ve belirli endüstri ihtiyaçlarını karşılayan parça özelliklerine yeni olanaklar yaratmak için yeni materyallerin kullanıma sunulmasını genişleterek 3B baskının yaygınlaşmasını teşvik ediyor.
HP için geliştirilen PA12 ile yüksek geri dönüşüm oranıyla da maliyetleri düşürmeye devam ediyor. Tehlikeli olarak sınıflandırılmayan mühendislik sınıfı, güçlü, çok amaçlı termoplastik ile endüstriyel toz artıklarının tekrar kullanımını sağlayan kaliteli parçaların üretimini HP Jet Fusion ile destekliyor.
Nedir Bu Voksel?
3B yazdırmada, bir voksel, hacimli bir piksel gibi, üç boyutlu bir alanda düzenli bir ızgarada bir değeri temsil eder. Her voksel, istenen özelliklere sahip bir ürünün hayata dönmesini sağlayacak hacimsel bilgiler içerir.
Agent ise HP’nin hala geliştirmeye devam ettiği bir teknoloji. Agentlar, vokseller üzerine püskürtülmesiyle her bir vokselin özelliğini (elastikiyet, renk, iletkenlik vb.) değiştirebilme yeteneğine sahip gelişen bir teknoloji diyebiliriz. Şu anda renk için bir agent duyurulmadı ama HP ileride renkli üretim olabileceğini söylüyor.
Agentlar sayesinde aynı malzeme ile esnek, sert, iletken, parlak, mat üretimler yapabiliriz. Bu da HP’nin, Jet Fusion ile son ürün üretmemizi istediğini gösteriyor.
HP kendisini 3 boyutlu yazıcı olarak değil, 3 boyutlu üretim sistemi (HP 3D Production Systems) olarak konumlandırmakta haklı görünüyor. Gelişmeleri Poligon Mühendislik ile takip edebilirsiniz.
Üreticinin resmi web sitesini inceleyebilirsiniz.
Detaylı bilgi için iletişim bilgilerimizden yada form aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.